Läget, lättillgängligt från E4:an, mitt emellan Stockholm och Uppsala och med Stockholm Arlanda Airport minuter bort är oslagbart. Den smidiga logistiken kompletteras av tre stora mässhallar, en variation av flexibla mötes- och konferenslokaler, generösa parkeringar och ett stort utbud av hotell och service. Med lokaler anpassade för upp till 8 400 gäster välkomnar Scandinavian XPO bokningar för allt ifrån konferenser, mässor och möten till galamiddagar, idrottsevenemang och scenframträdanden. Nordens närmaste mötesplats – ett läge som levererar och en anläggning som överträffar.

Entré

Scandinavian XPO:s entré, och era gästers första intryck, är väldesignad för att kunna upplevas både som storslagen och varmt välkomnande. Här kan gäster och besökare välkomnas i direkt anslutning till hallar, lounger och konferensrum.  Förutom att förstärka gästernas första intryck är den stora trappan i massivt trä, som leder upp till konferensdelen, en naturlig plats för spontana samtal och mingel under pauser. De rymliga ytorna i entrén möjliggör kreativa aktiveringar och installationer. Här finns möjligheter att styra och anpassa belysningen vilket ger arrangörer frihet att sätta rätt stämning och känsla genom färg och ljusstyrka för variation mellan morgon, dag och kväll.

På Scandinavian XPO börjar helhetsupplevelsen i den väldesignade entrén

Hall 1  

Platsen för alla slags arrangemang är Hall 1. Här ger den väl tilltagna ytan såväl fysiskt som kreativt utrymme för allt ifrån mässor och möten till galamiddagar, scenkonserter och idrottsevenemang. Lokalens höjd och bredd öppnar upp för kreativa möbleringar och inredning. Hallen kan även delas av till en stor hall med flera mindre break-out rum. Funktionaliteten gör det även möjligt att snabbt och smidigt omvandla hela Hall 1 från biosittning till möblering för rundabords-middag. Tekniskt, ljudmässigt och logistiskt sätt är lokalen optimerad med ljuddämpande tyg runt hela rummet, tio meter takhöjd, generösa logeområden i två plan, robusta takstolar samt stora lastportar. Hall 1 är vår Blackbox!

Hall 1 med väl tilltagen yta och tekniskt, ljudmässigt ochlogistiskt optimerad

Hall 1 i korthet 

4,8 m höga portar
10 m fri takhöjd  
Tygklädda väggar  
Fast belysning med styrning via surfplatta
Ljudsäkra blockväggar för avdelning till tre ytor om vardera ca 550 kvm  

Hall 2

Mitt emellan de två stora hallarna (1 och 3) ligger Hall 2. Hall 2 är med en yta på ca 530 kvm optimal för mingel, lunch och break-outs och avslappnad mötesplats för människor att träffas. Den lägre takhöjden samt väggarnas proportioner ger en grundläggande känsla av lugn och intimitet och hallen kan smidigt präglas med arrangörens vision och budskap. Smidig tillgång och flöde mellan Hall 2 och de två större hallarna säkras genom generösa passager vid bokning av hela anläggningen. Vid större galamiddag med 1500 – 3000 gäster kan Hall 2 användas som evenemangskök.

Mingelyta och breakouts - hall 2 med totalt 540 kvm ger många möjligheter

Hall 2 i korthet

530 kvm  
Öppningsbar för flöde och integrering med Hall 1 och Hall 3  
Fast belysning med styrning via surfplatta
Dimbara spotlights
Ljusa tyger runt hela lokalen

Hall 3  

Med en rektangulär form och flera olika entrémöjligheter kan upplevelsen i Hall 3 skräddarsys. Här kan spännande flöden skapas och hallen kan förenas och integreras med såväl foajéytorna i Scandinavian XPO som med de sociala ytorna hos intilliggande Quality Hotell Arlanda XPO. Den något lägre takhöjden, jämfört med Hall 1, gör att denna yta lämpar sig för mässor och utställningar och kan optimeras aktiviteter och folk i rörelse. Ljudsäkra blockväggar säkrar smidig avdelning och denna lokal ligger nära och särskilt lättillgängligt för vårt restaurangkök.

Hall 3 är optimal för mässor och utställningar och med ljudsäkra blockväggar säkras smidig avdelning

Hall 3 i korthet

Kan med ljudsäkra blockväggar delas av till två ytor  
Fast belysning med styrning via surfplatta  
Många entréer ger möjlighet till olika flöden och användning    
Ljusinsläpp genom välplacerade fönster

Skybox

En dramatisk inramning, en utsikt som kan leda till insikt eller en stillsam, exklusiv middag - allt med flygplatsens ljus och rörelse som fond. När ett möte eller konferens kräver genomtänkt avskildhet och exklusivitet är vår Skybox en självklarhet. Även denna lokal och yta kan anpassas efter behov, önskemål och kreativa önskningar.

Intimt och speciellt - en Skybox med möjlighet till kreativa idéer och exklusiva bjudningar

Konferensrum och mötesrum  

Konferensavdelningarna på Scandinavian XPO består av flera genomtänkta delar för funktionell och flexibel användning. Allt tekniskt genomtänkt och inrett i en tidlös, klassisk inredning där samtal, kreativitet, människor och möten kan ta plats. Tillsammans med intilliggande generöst tilltagna umgängesytor blir även pauser och dagarnas inledning och avslut en stund för naturliga och spontana möten.  

Bland våra mötesrum i storlekarna 11 - 32 kvm, där flera rum är möjliga att dela av och smidigt och snabbt storleksanpassa, finns även två större mötesrum.  

Då våra väldesignade konferensrum ligger i direkt koppling till evenemangshallarna, och flera mötesrum med utsikt över hallarna, bibehålls känslan av en helhetsupplevelse vid evenemang där hela anläggningen bokas.

Varmt välkomna att göra en bokningsförfrågan hos Scandinavian XPO – Nordens närmsta mötesplats!

Generösa och inbjudande umgängesytor
Som Nordens närmsta mötesplats har vi döpt våra mötesrum efternordiska djur

No items found.

Ritningar över våra hallar och olika sittningar

På Scandinavian XPO finns många möjligheter att inreda och anpassa lokalerna under ett event. Våra skisser visar ett par olika exempel!

No items found.
No items found.
No items found.