Hos Scandinavian XPO innebär varje enskild bokning ett skräddarsytt upplägg för att möta de förväntningar som arrangören har. Konsten att kombinera design, säkerhet och logistik för att sedan leverera ett slutresultat som lämnar ett bestående intryck är en utmaning vi gärna antar.

– Det handlar om att vrida och vända på idéer, utveckla och utforska. Helhetstänket här är en styrka för att kunna hitta nya och bättre röda trådar, säger Linus Lundin.

Tillsammans med Scandinavian XPO sitter Linus, en medarbetare och samarbetspartner från Workman Event. Workman arbetar förutom med byggnationer, design och uthyrning även som Scandinavian XPOs tekniska leverantör vilket innebär byggteknisk säkerhet som eldragning, vattendragning, fästpunkter i taket samt truckkörning inne i lokalerna.

Förutom det löpande ansvaret är Linus och kollegorna med och skapar skisser över teknik och layout samt kvalitetssäkrar externa ritningar. Planeringen är långsiktig med målet inställt på en bra slutleverans och lyckat arrangemang, parallellt med en beredskap för finjusteringar.

– Vi tar alltid höjd för förändringar och vet av erfarenhet att mycket oväntat kan ske längst vägen och även under själva genomförandet. Teamet här har ett lösningsorienterat mindset. Här är det oväntade snarare det väntade, säger Linus som uppskattar hur kompetenserna i huset kompletterar varandra.

Att känna till lokalen ner på minsta kvadratmeter är viktigt för slutresultatet i en produktion. Det gäller allt från exakta placeringar av pelare, in- och utgångar, vilken effekten befintliga ljudabsorbenterna och draperingar ger till vilka scenhöjder som säkrar bäst sikt från så många håll som möjligt.

Fem fördelar med Scandinavian XPO enligt Workman Event

Logistiken

Med en stor platt lastgård där en trailer utan problem kan vända får man access direkt in i hallarna för smidig in- och utlastning. Ytorna på lastgården i direkt anslutning till portarna är även uppvärmda och under tak för att underlätta även vid sämre väder. Det i kombinationen med närheten till E4:an gör Scandinavian XPO till en anläggning som går enkelt, snabbt och smidigt att ta sig till.

Belysningen

“Det är en stor skillnad på en anläggning som från start tänkt in belysning som en del av upplevelsen mot de som inte gjort det. Scandinavian XPO har till exempel ledbelysning som kan styras på individuell nivå och på flera sätt ändras och anpassas för den effekt och känsla som arrangörer vill uppnå.”

Flexibiliteten

“De olika hallarna är i sig ganska olika och uppfyller därmed olika behov. Samtidigt är de flexibla nog att kunna omvandlas för olika syften.

Samarbetet

“Scandinavian XPO har verkligen fått till ett team där samarbetet flyter i alla led och hela vägen. Från idé och första skiss genom hela produktionen.”

Variationen

“Scandinavian XPO innebär möjlighet att jobba med bokningar av alla slags evenemang, mässor, möten och konferenser. Variationen på event gör att vi hela tiden utvecklas och inte stagnerar i tråkiga rutiner.”