Scandinavian XPO växer - planer på internationellt kongresscenter

Flera stora möten har anordnats i vår mötes- och evenemangsarena under 2021-2023. Bland annat det historiska mötet NATO-Industry Forum 2023, OSSE 2021 och när Scandinavian XPO var huvudarena under Sveriges ordförandeskap i Europeiska unionens råd i sex månader under 2023. Det har skapat en ökad efterfrågan för både nationella och internationella kongresser och stora evenemang.

Så här kan Scandinavian XPO Congress Center komma att se ut. Illustrationer: Visual ID

Scandinavian XPO Congress Center

Den nya anläggningen, Scandinavian XPO Congress Center, kommer vara sammanlänkad med våra befintliga mäss- och evenemangshallar. Det kommer skapa en smidig upplevelse för alla besökare, arrangörer och samarbetspartners.


– Det har gått bra för Scandinavian XPO med flera stora och viktiga möten under de senaste åren. Vi ser att behovet ökar för den här typen av möten och planerar nu för att möta upp efterfrågan och expandera med en byggnad som ska välkomna delegater till stora internationella kongresser. Jag ser att framtidens hållbara kongresser med fördel ska ligga flygplatsnära vilket öppnar upp för tillgängliga och säkra möten på en ny nivå. Scandinavian XPO erbjuder just det, säger Patric Sjöberg Scandinavian XPO:s styrelseordförande.

Pressmeddelande om Scandinavian XPO Congress Center

Måndagen den 27 november gick ett pressmeddelande ut om planerna för den nya kongressanläggningen. På Arlandastad Groups hemsida kan du läsa pressmeddelandet i sin helhet:

Stockholms nya kongress blir granne med Sveriges största flygplats | Arlandastad Group

Kontaktpersoner kopplat till nyheten

Har du frågor om operativa frågor rörande Scandinavian XPO? Kontakta då Scandinavian XPO:s styrelseordförande Patric Sjöberg på patric.sjoberg@stromma.se.

För frågor gällande investering, Arlandastad som plats eller ägandeperspektivet besvaras de av Arlandastad Groups vd Dieter Sand på dieter.sand@arlandastad.se